De Juf! – Barbiertje Hellevoetsluis, the new place to be!

De Juf!

De Juf

“Eén van de meest ervaren coverbands met nummers van eigen bodem, waar Nederland trots op kan zijn!” (Algemeen Dagblad – augustus 2012)

Oorsprong:
De nederpop-/rockband kent zijn oorsprong in 1996 en werd gestart vanuit popschool Rotterdam. Oprichter is zanger- saxofonist Léon Soeterboek. De band kende diverse bezettingen, maar vanaf 2005 speelt de professionele band in een vaste bezetting van conservatorium geschoolde muzikanten.

Huidige bezetting:
Menno Sandifort – drum / Carina Hulspas – bas / Gerben Lodder – toetsen / Paul Davids – gitaar.

Journaal:
De Juf is een band met rijke ervaring. Na meer dan 15 jaar heeft de band, met zowel covers als eigen werk, al meer dan 700 optredens op haar naam staan! Ze stonden in voorprogramma’s van onder meer: De Dijk, Racoon, Skik, Bløf, Jan Smit, de 3-j’s, Gerard Joling, Alain Clark, Roel van Velzen, Bert Heerink en een tour met de Girls wanna have fun.
Ook vele festivals werden aangedaan zoals: Spijkenisse festival, Paradie- Overschie, Parkpop Mechelen, Hooikoorts festival, Zomerpop, Ridderpop, Bernissepop, Vlietpop.

Genre
Na twee albums, een single, videoclip, platenmaatschappij en  impresariaat Blof verder,  keerde De Juf in december 2011 weer terug naar haar oorsprong – covers.
Het spelen van coverliedjes staat weliswaar haaks op de zelfgemaakte liedjes, maar de band wilde weer ongecompliceerd feest maken. En dat kunnen ze als geen ander. Ze halen oude en nieuwe krakers van de jaren ’60 tot heden uit de kast. Dit ontaardt in een feest der herkenning. Nummers van Boudewijn de Groot, Polle Eduard, Klein Orkest, Toontje Lager, Doemaar, maar ook Bløf, Jurk, De Dijk, van Dik Hout en Borsato zullen in een rap tempo voorbij komen.

Sterke eigenschappen
Zeer energieke band, waarbij interactie met publiek centraal staat.