The New Power Revolution: Prince Tribute – Barbiertje Hellevoetsluis, the new place to be!

The New Power Revolution: Prince Tribute

The New Power Revolution

Dé Prince sensatie van Nederland:

5 jaar geleden namen zanger Wayne Moen, bassist Marc Sokpolie, Gitarist Heyn Linger en drummer Patrick Wiebers hun eigen muziek op in een van de groepsprojecten die ze toen hadden – TurboMonster. Ze hadden verschillende muzikale projecten gehad, gespeeld in heel Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Duitsland en ver weg gelegen plaatsen als Dubai.

Allemaal zijn ze fervente Prins-fans, (elk lid heeft zijn favoriete Prince-album) en bovendien: alle leden zijn goed thuis in de muziek die invloedrijk was voor Prince, zoals Jimi Hendrix, Larry Graham, Santana, Patrice Rushen, Curtis Mayfield, the Isley Brothers. Toen Wayne werd gevraagd of hij een groep kende die Prince liedjes kon uitvoeren op een jaarlijks Princefeest, gehouden door de Nederlandse Prince Fanclub, reageerde hij droogjes ‘natuurlijk’. Toen ze gingen zitten om te praten over het repertoire, bespraken ze meteen de meer obscure nummers. De populaire nummers Kiss, Purple Rain en Raspberry Beret waren niet eens een probleem.

Natuurlijk spelen we de hits, we hebben ze al tientallen keren gespeeld. Maar hoe zit het met Pop Life? Hoe zit het met Darling Nikki? Hoe zit het met Alphabet Street? Als we Prince-liedjes gaan spelen voor echte Prince-fans, moeten we ze slaan met de echtheid… Naarmate het repertoire groeide, groeide de agenda en groeide de band, twee toetsenisten en blazers werden toegevoegd.

Toen was er die noodlottige dag in 2016.
Er kwam een bericht dat Prince was overleden. De groepsleden noemden elkaar koortsachtig, in de hoop dat een van hen zou zeggen dat het allemaal een hoax was, Prince leefde nog steeds en goed in Paisley Park.

Helaas deed geen van hen dat. Het volgende optreden op de agenda was het jaarlijkse festival van de Nederlandse Princepartij / fanclub Welcome 2 Rotterdam. Het was een heel speciale, emotionele nacht. Prince-fans uit heel Europa hadden zich verzameld. Op het moment dat de band begon te spelen was de club gevuld met Nederlandse fans, Belgen, Fransen, Spanjaarden, Italianen, Duitsers, Britten, Ieren en zelfs Bulgaarse fans, en de energie die ze hadden meegemaakt bij zoveel Prince-concerten, zowel binnen als buiten Golden Cirkel op verschillende locaties – leek zich nog een laatste keer te manifesteren. Het was de hele nacht tranen, glimlachen en goede vibes, en het bleek een bepalende avond voor de band te zijn. Het gaf hun een gevoel van doel. Ze hoeven niet te proberen Prince te zijn. Ze spelen gewoon Prince’s materiaal op de manier waarop het hen al die jaren inspireerde. Het publiek begint te dansen en mee te zingen. Rauwe energie komt samen en een geweldige nacht volgt. Gebeurt de hele tijd! De groep ontving positieve berichten van voormalig Prince-bandlid Morris Hayes en anderen, via e-mail en op hun Facebook-site.